dissabte, 6 de març del 2010

Globalització

Un dia vas i et compres un cotxe (japonès, per més senyes) i et donen 5 anys! de garantia. I penses, me la sua, el tindré quatre anys... Però resulta que decideixes tenir-lo més temps i que quan el cotxe compleix cinc anys i sis mesos, peta un diferencial. Un diferencial és una cosa equivalent a un esferulador subatòmic bipolar, és a dir, que ningú sap què collons és, però en portes un al cotxe.
Vas al servei oficial a que diagnostiquin la lesió i et diuen que cal extirpar: 2000 euracos!!. Un amic et diu que coneix un mecànic de veritat que s'ho pot mirar, però és a 140 kilòmetres de casa, i comença el xou:
- una grua porta el cotxe aquests 140 km. i el deixa al taller del mecànic,
- el mecànic confirma el diagnòstic, però la cura és diferent: canviar el camp de força que manté la integritat estructural del reactor protonuclear i reposar la cosa lubrificant. O sigui, que torna a posar valvulina i un additiu (silicat de carboni (no és conya)) i canvia el clip (reten).
- un cotxe amb xòfer em recull a la porta de casa, el xòfer m'obre la porta i condueix els 140 km. sense badar boca, cosa que agraeixo amb tota l'ànima. Em deixa a la porta del taller i espera a que li confirmi que el cotxe està llest. Només llavors se'n va.
- el mecànic m'explica l'avaria, la reparació i procedeix a cobrar: 118,50 euros!!!!!!!!!.
De la grua i el cotxe amb xòfer se'n fa càrrec la companyia d'assegurances, que per això pago la pòlissa, la reparació la pago jo, com és lògic.
La qüestió és: els de Mitsubishi es pensen que sóc gilipolles o els seus "mecànics" són uns incompetents de collons? O és que com el cotxe és car no pot tenir una avaria barata?.
Ah, recordeu que hi ha xòfers que saben conduir i callar, com els d'abans.
Gràcies Rafa (xòfer)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada