dimarts, 30 de març del 2010

Teologia

Acabo de rebre un SMS on sóc informat, textualment, que no pots cagar-te en Déu, perquè ho impedeix la llei de la gravetat. Heus aquí un interessant debat teològic, ja que si ens cenyim a la lectura literal de la Bíblia (gran llibre gore) pròpia dels grups integristes cristians aquesta afirmació seria absolutament certa, ja que el cel estaria situat a sobre nostre i defecar cap els estels és materialment impossible. Però hi ha interpretacions menys literals que situen el cel no a un lloc físic (a dalt) sinó en un altre pla d'existència. Això ens ompliria l'arc que va de la teologia de l'alliberament fins als hippies new age. Però, més encara, hi ha l'existència del panteisme, que, bàsicament, ens diu que Déu és a tot arreu, i per tant, a dalt, a baix, als costats, etc... Ergo, sí ens podem cagar en Déu, sempre que siguem panteistes. Aclarits els dubtes, que cadascú esculli on diposita la seva femta.
Ah, recordeu que traduir "Carpe diem" com "El dia de la carpa" pot no ser correcte.

2 comentaris:

  1. Suggereixo una disquisició sobre per què el català és [probablement] l'idioma en que hi ha més expressions blasfemes.

    O coneixes cap altre idioma en que la gent es cagui en Déu tant fàcilment?

    ResponElimina
  2. Doncs tens raó, hi treballaré. Com va dir un guiri (sudafricà), som un poble extrany, tenim goril·les blancs i verges negres.

    ResponElimina