divendres, 26 de febrer del 2010

El arte de matar a la esposa

Ja puc jo matar-me per intentar aconseguir una reacció vostra, però nooo, els senyors estan massa ocupats fent vés a saber què i no poden respondre els posts. Molt bé, doncs dedicat a totes les dones, avui la crítica d'un llibre de 1974, de quan el Franco encara afusellava, en Carrillo portava perruca i un 1430 era un peaso cotxe.
El seu autor, Antonio Amurri, ens presenta 31 entretingudes maneres de liquidar la costella, que mereix ser occida per bruixa, o pesada, o ràcana, o massa parladora, o per fer unes croquetes execrables. El llenguatge és masclista, les situacions casposes, és a dir, un retrat força interessant de l'Espanya de José Luís López Vázquez i la Gracita Morales. Ho veieu on ens porta la tonteria del llenguatge políticament correcte?, ara a ningú se li acudiria escriure una cosa així, i molt menys publicar-la, però la gent (perdó, alguns homes) segueixen solucionant les seves disputes matrimonials recorrent a l'uxoricidi.
És a dir, ja no anomenem les coses pel seu nom, però seguim fent-les i això que es va intentar acabar amb aquesta situació aprovant la llei del divorci i prohibint les pel·lícules de la Gracita Morales.
Per cert, el llibre és una merda, però és distret i conté certes idees que poden ser útils algun dia, je je je...
Ah, dimarts que ve hi ha lluna plena, queda dit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada