divendres, 23 de juliol del 2010

Fleetwood Mac

Una colla que cantava "If I live to see the seven wonders". Cançó, no, himne de fa uns quants anys. La sents i dius, i quines meravelles són aquestes?, i et remuntes als temps de l'institut per recordar-les: el Temple d'Artemis, el Colòs de Rodes, l'Estàtua de Zeus, els Jardins de Babilònia, les Pirèmides de Gizeh, el Far d'Alexandria i el Mausoleu d'Halicarnàs (Gràcies, enciclopedistes).
I una vegada fet això, acabes de demostrar l'aportació de la música pop a la cultura, que una cançó et porti a l'enciclopèdia (de paper), on s'és vist!. Potser, a partir d'ara, quan no entengueu una cosa, preguntareu o investigareu (i jo deixaré els cigalons després de dinar).
Ah, i recordeu que una d'aquestes meravelles encara es pot veure. No us diré quina, vagos.

1 comentari:

  1. Aquell va ser un molt bon any: no només el Tango in the Night, sinó també el So de Peter Gabriel i el Greenland de Paul Simon.

    Com a pont entre la música popular i la cultura, en aquest cas la Història, fa anys alguns profes americans van emprar el "We Didn't Start a Fire" del Billy Joel per a ensenyar la seva assignatura. Consideracions sobre l'objectivitat de la lletra, tema lateral.

    Salutacions.

    ResponElimina