divendres, 8 de gener del 2010

Acció+violència+corrupció+egoïsme+herois

No es tracta de cap videojoc, ni d'en Millet arrambant amb la pasta perseguit pels mossos, ni tan sols dels supermagistrats de la superaudiència nacional enfrontant-se a supercriminals imaginaris. No, és "La Ilíada" d'Homer (la lletra H és muda, no té res a veure amb "Els Simpson").Un rei que comença una guerra perquè la seva cunyada té un affaire amb un jovenet troià, una tropa de grecs assedegats de sang, uns troians que no volen baixar del burro, herois que pretenen fer-se matar de manera molt hollywoodiana, uns déus tan humans que solventen els seus problemes a través de les seves titelles humanes, etc...
Quin guió, eh!
Doncs tot això ho narrava fa tres mil anys! un poeta grec, cec per més detalls, que anava voltant i explicant-ho a tothom que volia escoltar-lo.
De debó que val la pena tenir-lo com a llibre de capçalera, d'aquells de llegir-ne dues pàgines just abans de dormir.
Cal remarcar l'efecte guai de tenir-lo en edició de butxaca per sobre de qualsevol moble de casa. Si a més el tens una mica sobat, millor. Això és l'anomenat "procediment Ulises", en memòria del totxo de Joyce (que tothom té i ningú ha llegit).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada