dimecres, 28 d’abril del 2010

La Bíblia (contada a los pasotas)


Posant un cert ordre a la llibreria de casa, de vegades apareixen joies oblidades. Tot i que cada vegada que remenem ho fem amb l'esperança de trobar algun bitllet oblidat, ens hem de conformar amb trobar algun llibre que feia temps que no vèiem, com és el cas d'avui. Amb l'esperit gamberro de finals dels 70, en J.L. Martín va fer una revisió dels episodis més espectaculars del Llibre, centrant-se en l'Antic Testament, que dóna molt més joc.
Assassinats en massa, invasions, plagues, Mata Haris que decapiten generals enemics previ pas pel catre (impagable l'episodi de Judith i Holofernes), Moisès picant a màquina el X manaments, etc...
Orgies de destrucció, sexe, traïcions, terrorisme, xantatge, infidelitats, "braguetazos" i un Déu amb un sentit de l'humor força recargolat (com quan fa traspassar Moisès tot just veure la Terra Promesa). No crec que sigui el llibre de capçalera de'n Benet XVI.
Per cert, la versió "oficial" també és molt recomanable, hi ha OVNIs i descripcions molt gore de les lesions que impedeixen l'entrada al temple.
Ah, i recordeu que us podeu afegir com a seguidors, que molta conya, però aquí no s'apunta ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada