divendres, 4 de gener del 2013

Roma segons Quaranta-i-pic Man o 27 segles d'història et permeten tenir-ho tot com si fossis un adolescent, és a dir, brut i desordenat

El nostre heroi va descobrir el 31 de desembre que no es pot fer una bona marca de 10km a Roma. No és que el circuit sigui massa dur (un pèl dur sí, però no tant com el de la "Corte Inglés" p.ex.), no és que faci massa calor o fred, el que passa és que per un fanàtic del món llatí és impossible córrer a bon ritme mentre passes per: 
- Circ Màxim,
- Fórum Imperial,
- Monument a Vittorio Emmanuele,
- Via del Corso (columna de Sant Pau),
- Piazza del Poppolo (obelisc de Calígula),
- Mont Aquilino (vistes sobre tot Roma),
- Vila Borghese (com la Ciutadella, però a dalt d'una muntanya),
- Muralles  de Marc Aureli,
- Piazza Spagna (Obelisc, font i escales),
- Vila Medici,
- Quirinal,
- Via Cavour,
- El Colosseo i el Circ Màxim per acabar on vam començar.

Així no es pot i punt.

El metro va ple com un ou i només té dues línies. El Trastevere està a la quinta forca i és com Gràcia. El Vaticà està ple de capellans. La gent creu que a base de "prego" i "escusi" es pot fer el que et surti dels coglioni. La ciutat està bruta. No hi ha arbres als carrers. L'habitació de l'hotel feia 35 cm2 a preu d'urani enriquit. Tu creua un carrer i veuràs passar la teva vida per davant dels teus ulls abans d'arribar a l'altra vorera. I la Via Appia sembla haver estat bombardejada. I els cotxes circulen per on els surt de les gònades. Etcétera.
Però tenen el millor cafè del món. I grapa "baricatta". I pizza. I pasta "alla rabiatta". I Ferrari. I el temple de Vesta (que no surt a les guies, però que ell sol justifica una visita a Roma). I els trens surten a l'hora prevista. I van inventar la Vespa. I es van quedar en Bojan Krkic.
M'encanta.